Innovative løsninger på Tasta

Spaden er i jorda for det innovative prestisjeprosjektet Eplestien. Med luftig og naturskjønn beliggenhet i Stavanger, samt prisgunstige leiligheter, skjønner vi godt at over halvparten av leilighetene allerede er solgt!

Luftig beliggenhet med utsikt i både blått og grønt

Bærekraftige arkitekttegnede boliger
I Eplestien like ved Tasta Senteret bygger Ineo Eiendom bærekraftige og arkitekttegnede boliger i massivtre. Leilighetene kommer i ulike størrelser og med svært godt gjennomtenkte planløsninger for alle aldersgrupper og livssituasjoner. Uteområdene blir beplantet med frodige epletrær i grønne, innbydende fellesområder.

Totalentreprenøren som står for utførelsen av prosjektet er Sola Bygg AS, som har levert totalentrepriser for boliger, skoler, idrettshaller og forretningsbygg siden 2018. Som en del av den innovative tankegangen og bærekraftige tilnærmingen i prosjektet, har det vært naturlig å satse på lokale leverandører. Simex Rør sammen med VVS Prefab og Unopax bidrar positivt med å levere produkter som vil effektivisere byggeprosessen i prosjektets gjennomførelse.

Moderne VVS-løsninger minimerer avfall og effektiviserer prosessene på byggeplassen
Unopax og VVS Prefab leverer prefabrikkerte sjaktløsninger til prosjektet. Unopax produserer og leverer unike innebygde fordelerskap for sisterne, vann- og varmeløsning. VVS Prefab prefabrikkerer innhold tilpasset Eplestien: et trerørsskap med tappevannsveksler og en sjaktløsning med rom for stigerør og avløp. Det første i sitt slag levert på det Norske markedet, utviklet i et samarbeid mellom Unopax, Simex Rør og VVS Prefab. «Vi takker for tilliten» sier Odd Johan R. Dias, salgssjef for VVS Prefab, og understreker samtidig at løsningen er optimal for effektivisering på byggeplassen. Ved å levere prefabrikkerte løsninger vil rørleggeren bruke mindre tid på både montering og logistikk, og det vil bli mindre avfall. Dette bekrefter daglig leder i Simex Rør, Skjalg Lima, som er utførende rørlegger på prosjektet.

Unopax kombiskap/ fordelerskap kombinerer en vanntett skapløsning for innbyggingssisternen til toalettet, samt hele vann- og varmefordelingen til boligen. Dette forenkler montering og installasjon av VVS i boligen, og er samtidig et flott estetisk element på badet.

Stolt samarbeid
«Å kunne levere noe som er nyskapende og moderne til sluttkunden, og samtidig sørge for en kostnadseffektiv og miljøvennlig prosess, er noe vi er stolte over. En grønn og bærekraftig tankegang mener vi er viktig og riktig, og vi håper vi kan være med å inspirere andre til å tenke i samme baner i fremtidige prosjekter» avslutter Monja Langvik og Kåre Torkelsen fra Sola Bygg.

Fra venstre: Kåre Torkelsen (forretningsutvikler Sola Bygg), Monja Langvik (prosjektleder Eplestien/Sola Bygg), Skjalg Lima (daglig leder Simex Rør), Odd Johan R. Dias (salgssjef VVS Prefab). Ronny Holm (daglig leder Unopax) var ikke til stede.